İçeriğe geç

Çakış Ne Demek Tdk

Çakışmak ne demek?

birbirine yapışmak, birbirine dolanmak.

Çaka ne demek TDK?

Konuşma dilinde pompous kelimesi övünme anlamına gelir. “Övünme” terimi, sürekli olarak kendileri ve yaptıkları hakkında övünen insanlar için kullanılır.

Kesiş ne demek TDK?

Hıristiyanlıkta keşiş, manastırda yaşayan evlenmemiş rahip veya rahibedir.

Ciks ne demek TDK?

“Ciks” biz İzmirlilerin genelde kullandığı bir kelimedir. Kelimenin gerçek anlamını “yakışıklı, güzel, biçimli” olarak açıklayabiliriz. Örneğin, seks içeren bir cümle kuralım: -Oh, bugün çok cilvelisin.

Çakı gibi asker ne demek?

Genç erkekler için genellikle kullanılan ifadelerden biri “cep bıçağı gibi” ifadesidir. “Cep bıçağı” ne anlama gelir? Cep bıçağı gibi ifadesinin anlamı çevik, çevik ve canlı insanların davranışlarını ve görünüşlerini tanımlamaktır.

Çakışır ne demek TDK?

Hem bir bitkinin hem de bir giysinin adı olan çakşır, dilimize Farsçadan girmiştir. Özellikle Batı Anadolu’da yaygın olan ve genellikle yünlü kumaş, keten gibi kumaşlardan yapılan pantolonlara çakşır denir.

Cancağız ne demek TDK?

CANCAĞIZ KELİMESİNİN ANLAMI: “Eğer isterse, eğer isterse” anlamına gelen cancağız, “cancağız” kelimesinde kullanılan bir kelimedir. Bu kelime genellikle cancağaz olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Boğazkale olmalıdır.

Kaluk kelimesi ne demek?

kaluk: eski ayakkabılar. harita: patates. sandal: kızak. mengene: mengene yapmakta kullanılan tahta bir araç. ip şeklinde bükülmüş çimen.

Calay ne demek TDK?

Calay: Konuşma sorunu olmayan, ancak sağırlık nedeniyle konuşamayan kişi.

Kirloş ne demek TDK?

adj. ve I. (kir benzetmesini kullanarak) günlük konuşma dili. Kirli, pis, özensiz (kişi).

Keneş ne demek TDK?

Keneş, “Halkın kullanması nedeniyle onu sözlüğe koymak, onu onaylamak, yaymak ve üretmek anlamına gelir” dedi.

Keş demek ne?

Keş, süzme yoğurttan yapılan sert bir lor peyniridir. Bolu ve çevresinde formu küf formatındadır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Çirk ne demek TDK?

Öncelikle “çirkin” kelimesinin başlığı altında günlük dilde kullanılan alt başlık, iğrenç ve bulaşıcı olarak tanımlanıyor.

Çıbık ne demek TDK?

22. Çıbık: DLT’de (1992, I: 318; III: 337) “çıbık (قﺑﺟ)”: “çubuk, ince ve taze dal.” Bu kelimeden “çip” kelimesi kısaltılmıştır.

Çakı yapmak ne demek?

Mastürbasyon fiilinin argo kelimesinin nereden geldiğine veya söyleniş biçimiyle nasıl bir bağlantısı olduğuna dair hiçbir fikrim yok.

Çakışan süre ne demek?

“Tesadüf” kelimesi aynı zaman dilimi içerisinde meydana gelen tesadüf anlamına gelir.

Kirli çakı ne demek?

“Kirli Çıkış” kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu tarafından kötü durumda gibi görünen ama maddi olarak iyi durumda olan kişiler olarak açıklanmaktadır. Bu kelime aynı zamanda cimri olan ve parasını harcamayan kişileri tanımlamak için de kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir